accountaccountbagbagzalando logomenu

Kashmir til herre

Ren smidighet og komfort!

Det spesielle ved kashmir

Hvorfor investere i et kashmirplagg? Ganske enkelt fordi denne luksusullen er makeløs myk og lett, i tillegg til at den holder ekstra godt på varmen. Ikke veldig rart - kashmirgeiter lever tross alt på områder over 4000 m.o.h. og må utvikle en spesiell underpels («fleece») for å kunne tåle temperaturer under 40 minusgrader. Det er kun den fine dunen under pelsen på magen på dyrene som brukes som ull. Dette gjør genserne, skjerfene og co. som fremstilles av kashmir til ekte skatter.

Kashmirprodukter: Godt forberedt til vinteren

Vi vet alle, at når temperaturene faller raskere enn det vi foretrekker, bør man velge plagg og vintertilbehør som holder oss gode og varme. Vårt hete tips er kashmir! Produkter med kashmir gjør virkelig underverker. Vi anbefaler spesielt strikkejakker, gensere, luer og skjerf som inneholder kashmir. Ikke bare varmer de på en fantastisk måte, men de ser i tillegg supertrendy ut.

Våre yndlingsplagg i kashmir

Våre toppmerker for kashmirprodukter

Den ultimate pleieguiden

Supermyk, superelegant: Luksusullen er noe helt spesielt, og den trenger derfor også spesielt vedlikehold. Hvis du kjenner til følgende knep er det ikke vanskelig i det hele tatt, og de deilige kashmirfavorittplaggene dine holder på kvaliteten, og blir til og med bedre med tiden. Sjekk det ut!

Slik holder kashmirplagg seg i toppform

Kashmirpleie

Slik vasker du kashmir:

En regelmessig maskinvask (ca. etter hver fjerde gang du har brukt plagget) skader ikke kashmir, men vil snarere pleie og vedlikeholde det. Helt ukomplisert på ullprogram med maksimalt 30 grader og med vaskemiddel for ull (uten tøymykner). Til slutt en kort sentrifugering, slik at plagget ikke er så vått og tungt når du tar det ut av maskinen.

Slik tørker du kashmir:

Aller helst bør du tørk kashmirplagg i 15 minutter uten varme i tørketrommelen, rett etter vask. Deretter kan de tørke videre på et tørkestativ. Strekk plaggene ut og legg dem flatt på stativet (helst med et frottéhåndkle som underlag), slik at ullfibrene ikke blir strukket ut.

Slik fjerner du lo og nupper fra kashmir:

Pilling (små nupper) er ikke et tegn på dårlig kvalitet, men noe som oppstår helt naturlig på grunn av løse ullfibre og friksjon. En elektrisk nuppefjerner kan brukes til å behandle glatt trikotasje på en god måte, men for cardigans, gensere med flette- eller ribbemønster er det bedre å bruke en spesiell kashmirkam. God nyhet: De irriterende miniballene reduseres etter hvert, fordi de løse fibrene forsvinner litt etter litt.

Slik stryker du kashmir:

For at de tynne kashmirhårene skal komme til hektene igjen etter vask, kan man ganske enkelt dampe plagget forsiktig med strykejernet uten å berøre stoffet. Også perfekt til en oppfriskning innimellom!

Slik oppbevarer du kashmir:

Det nyvaskede og godt tørkede kashmirplagget bør helst ligge på et tørt og mørkt sted. Lavendel eller sedertre beskytter mot møll (f.eks. i duftposer). Du bør aldri henge kashmirplagg på bøyler, fordi dette kan skade og deformere de sarte plaggene.