Style meg

Tre dresskoder for Valentinsdagen

Et klassisk antrekk for middag på restaurant, sporty klær for skøytebanen eller en avslappet look for heng i baren: du kommer helt sikkert til å like et av våre motetips for Valentinsdagen.
Street Style New York © Christian Vierig / Getty Images
Street Style New York © Christian Vierig / Getty Images 

For noen betyr 14. februar krampaktig romantikk og forhøyet kitschfaktor. For oss er dagen - uansett om vi er forelsket eller ikke - en påminnelse om å tilbringe tid med de man liker å omgås. Hvordan kan man bruke denne tiden på den best mulige måten, og hva skal man ha på seg? Vi har tre forslag.

Street Style London © Christian Vierig / Getty Images
Street Style London © Christian Vierig / Getty Images 
  Sakko Kiomi

Veien til hjertet går gjennom magen

Er det det berømte ordtaket som gjør at restaurantene fylles opp på Valentindsdagen? Hvis man inviterer på en stemningsfull middag med levende lys, er mye av kvelden allerede reddet. Med mindre man har glemt å reservere bord (eller tar veganer-kjæresten med på steakhouse) og stiller opp på daten i joggebukser. OK, det trenger ikke være dress og slips, men en jakke og en strøket skjorte er absolutt på sin plass. Til dette kan man bruke mørke bukser eller eventuelt jeans. Hvis man synes det blir for stivt med klassiske pensko, kan man velge loafers eller hvite skinnsneakers. Tips: La de to øverste skjorteknappene være åpne (se bilde).

  Hettegenser Your Turn Active
Street Style Paris © Edward Berthelot / Getty Images
Street Style Paris © Edward Berthelot / Getty Images 

En god latter forlenger livet

Hvis man vil vise en ny side av seg selv til sin bedre halvdel eller gjøre inntrykk på sin nye flamme med humoristisk sans, kan du ta din date med på skøytebanen eller minigolfbanen. Isen blir raskt brutt, og felles latterkuler kan påregnes. Enda en fordel: For denne typen date trenger man ikke å kle seg opp til den store gullmedaljen - et avslappet antrekk gjør susen. Hettegenser og joggesko passer til det sportslige temaet og gjør, i kombinasjon med ankelkorte bukser og elegant frakk, garantert inntrykk. Tips: Hetten over hodet blir kanskje litt i kuleste laget, så den bør du nok la henge nede så lenge daten pågår.

Harvey Newton-Haydon © David M. Benett / Dave Benett / Getty Images for Topman
Harvey Newton-Haydon © David M. Benett / Dave Benett / Getty Images for Topman 
  Sneaker Garment Project

Jo mere vi er sammen, jo gladere vi blir

Sivilstatus singel? Dette er slett ingen grunn til å sitte hjemme den 14. februar - i hvert fall ikke alene. Inviter single venner, kolleger og treningskompiser til en spillkveld etterfulgt av et besøk i favorittbaren. Den britiske modellen Harvey Newton-Haydon viser deg klesinspirasjon som passer til dette: avsmalnende jeans i svart, jakke i ull og enkle sneakers. Og hvem vet, kanskje treffer du din utvalgte i baren som du kan tilbringe neste Valentindsdag sammen med.