Style meg

The New Rules

Topmans kunstneriske leder Gordon Richardsons fem triks for å oppdatere vår-/sommerstilen uten å skifte ut hele garderoben .
© TOPMAN
© TOPMAN

Du startet kampanjen The New Rules, som i bunn og grunn er en stilbibel for menn. Hva var inspirasjonen bak dette?

Vi ønsker å fokusere mer på stiltips for kundene våre, samtidig som vi også introduserer nye, trendy plagg. Det beste med denne spesifikke kampanjen er at den fokuserer på styling og hvordan gutter kan gjøre disse nye plaggene til en del av garderoben sin for å få en ny og moderne stil.

© TOPMAN
© TOPMAN

Regel nr. 1

Ha plagg nedi buksene

Hvordan bør man helst ha et plagg nedi buksene? Helt nedi, løstsittende eller bare litt av overdelen nedi?

Man bør gjøre det man er mest komfortabel med. En løstsittende overdel ser bra ut hvis den er halvveis nedi, en tettsittende treningsoverdel ser bra ut helt nedi, og en genser kan også brukes løsthengende over midjen.

Fungerer denne stilen også for menn som har litt mage?

Det beste med å ha overdelen nedi buksene er at hver mann kan gjøre dette som han selv vil. Hvis en mann er litt usikker når det gjelder magen sin, kan han velge en overdel med en løsere passform eller bare ha halvparten nedi.

Hva slags overdel bør ikke brukes nedi buksene?

Med mindre det er en veldig formell anledning, bør ikke nødvendigvis en stilig skjorte brukes nedi buksene. Men igjen så handler det om hva hver enkelt synes er mest komfortabelt. Vi har sett menn med god stil ha strikkegensere, skjortejakker og til og med ytterjakker nedi buksene, og det fungerte helt fint.

Hvilket plagg burde en person som ikke er spesielt moteinteressert, teste ut denne regelen med?

En enkel T-skjorte med trykk nedi buksene er en flott og uformell måte å få menn til å oppdatere stilen sin på uten at de trenger å prøve så hardt.

© TOPMAN
© TOPMAN

Regel nr. 2

Dobbelt opp

Hvordan kan man bruke denne stilen på kontoret?

Det å kombinere et par av vår sorte, tettsittende jeans med en olaskjorte med middels lys vask er en glimrende måte å få en uformell, men elegant stil på kontoret på. I tillegg kan du bruke uregelmessige stiler og kontrasterende mønstre hvis du vil ha en enda mer uformell stil.

© TOPMAN
© TOPMAN

Regel nr. 3

Kort lengde og kontrast

Hvor korte kan buksene være?

Bare sånn at litt av ankelen synes. Jeans eller bukser med oppbrettede ben fungerer helt fint for korte menn så lenge de stopper rett over ankelen.

Er sokker tillatt?

Sokker fungerer helt fint med denne regelen. Hva er poenget med å ha fancy sokker hvis du ikke skal kunne vise dem frem? Uansett om du bruker sportssokker, sokkker med mønster eller fargerike sokker fungerer alle med bukser med korte bukseben.

Hva burde menn bruke på overkroppen sammen med bukser med korte bukseben?

Bruk bukser med korte bukseben sammen med en treningsjakke eller en mønstrete skjorte. En stilig bomberjakke ser også bra ut hvis du vil ha en mer elegant tilnærming.

© TOPMAN
© TOPMAN

Regel nr. 4

Miks sport og business

Hva er den største stilutfordringen ved bruk av treningsjakker?

Forskjellene mellom formelle og uformelle antrekk blir mer uklare for hver sesong, men det er fremdeles mange menn som er nølende til å utfordre dagens motebilde. Det å kombinere en sort treningsjakke med en stilig jakke eller blazer er en glimrende måte å skape en diskré og moderne stil på.

Hva slags fargepalett anbefaler du med dette?

Det er det samme hvilken farge det er på treningsjakken. Bruk en diskré og mørk overdel med en sort eller marineblå dress for å få en klassisk stil, eller en lysere farge med en lysere dress for et mer iøynefallende antrekk.

Hva slags sko passer til denne stilen?

Bruk et par joggesko som skaper en kontrast for å få en avslappet stil, eller bruk et par pensko hvis du føler behovet for å se litt mer formell ut.

© TOPMAN
© TOPMAN

Regel nr. 5

Lagvis bekledning

Hva er den beste måten å benytte seg av lagvis bekledning på i de varmere månedene nå som våren/sommeren er rett rundt hjørnet?

Lagvis bekledning gjelder ikke bare for ytterplagg og de kalde månedene. En enkel langermet genser kan brukes under en mønstret kortermet skjorte, og en lett hettegenser kan brukes under en langermet skjorte for å fornye stilen din i sommersesongen.

Hvilke mønstre og materialer passer til lagvis bekledning?

Se etter mønstre og farger som utfyller hverandre. Hvis ett av lagene har mønster, bør det andre være helt ensfarget. Lettere materialer som skjorter og T-skjorter betyr at du kan bruke flere lag i de varmere månedene.

Hva slags bukser passer til lagvis bekledning?

Et par med enkle tettsittende jeans med mellomlys vask passer fint til den lagvise bekledningen, men alle typer bukser fungerer bra. Det å holde det enkelt på nedre halvdel betyr at du kan eksperimentere med mønstre og teksturer på overkroppen.

Hvordan skal de som ikke er så interessert i mote, bruke denne stilregelen?

Denne regelen er så enkel som at du kan bruke en åpen skjorte over en T-skjorte – to plagg som de fleste menn allerede har.

Skaff deg stilen