Style meg

Menn på jobb

Den fransk-libanesiske stylisten Emilie Kareh, som blant annet har kledd Lucky Blue Smith, tipser om hva man(n) burde ha på seg i sommer.
© Zalando
© Zalando

Emilie Kareh er en kultivert kvinne som er født i Beirut, oppvokst i Paris og utdannet i London. Den unge stylisten begynte hos franske Vogue etter å ha studert kostyme- og scenedesign på Central Saint Martins. Folk som kler seg bra er Karehs største inspirasjon som stylist. Vi snakket med jet-set-stylisten om hva menn (i alle yrker) burde bruke både på jobb og i fritiden denne sommeren.

Herreklær har blitt stadig mer uformelle det siste tiåret. Hvordan var det å style menn da du først begynte din karrierer i forhold til i dag?

Menn pleide å kle seg på en mer tradisjonell måte. Jeg setter pris på disse verdiene, men som stylist liker jeg å kunne bryte reglene også. I dag kan vi tøye grensene mer. Det er spennende å leke med kleskoder og se resultatet.

Hva er mest utfordrende ved å kle opp det motsatte kjønn?

Jeg synes ikke det er utfordrende, bortsett fra at jeg hele tiden spør assistenten min om å knyte slipsene ordentlig.

Hvordan var det å style Otto Lotz, vår modell for fotoshooten i Barcelona? Hvilken tilnærming brukte du da du stylet ham? Hvor mye ble improvisert eller planlagt?

Otto var en flott modell. Hans naturlige utseende er moderne og dynamisk. Vi stylet stilen på hovedkvarteret til Zalando før shooten, og da vi prøvde klærne på ham, ga han dem liv. Det var akkurat det vi ønsket. Vi var på utkikk etter en modell som kunne gjenspeile en ung, dynamisk yrkesprofesjonell, og som kunne ha det litt moro.

Hva bør menn unngå å bruke på jobb?

Jeg synes at menn generelt bør anstrenge seg litt mer når de kler seg til jobb. Det er viktig å føle seg, men også se bra ut foran kollegaer og kunder. Det forandrer ofte mye. Unngå sandaler og shorts. Dette er arbeidsplassen din, ikke en ferie!

Hvordan ville du kledd opp en IT-ekspert i forhold til en kunstner eller forretningsmann?

En IT-ekspert er ofte på samme sted i flere timer om gangen (som regel foran datamaskinen). Stilen er ganske avslappet siden det er mer behagelig. Han bruker sjelden sterke farger, men holder seg til basisplagg ettersom han som regel ikke er spesielt moteinteressert.

Kunstneren er vanligvis mer eksentrisk og fargerik. Han er mer følsom og prøver ofte å uttrykke seg gjennom klærne. Han har en løsere kleskode og er ikke redd for å mikse og matche.

Forretningsmannen, som vanligvis må gå i dress, kan endre litt på stilen ved å bruke loafers uten sokker om sommeren, men det må likevel se elegant og skreddersydd ut.

Stjel stilen