Trendrapport

Cool Britannia

Britpop handler ikke bare om musikk, det er også en stil. Og den dominerer moten denne sesongen.
Street Style Berlin © Christian Vierig/Getty Images / Liam Gallagher © Neil Mockford/GC Images/Getty Images
Street Style Berlin © Christian Vierig/Getty Images / Liam Gallagher © Neil Mockford/GC Images/Getty Images 

Unge i dag kjenner nok Liam Gallagher kun som fyren som alltid dukker opp i nyhetene på grunn av bråk med sin bror Noel eller den tidligere Blur-bassisten Alex James som en slags konservativ, middelaldrende mann fra Cotswolds i England. Men det var en tid da de begge var kule og levde «sex, drugs and rock 'n' roll-livsstilen» til det fulle.

På 1990-tallet kom alt som var kult fra Storbritannia – alt fra band som Oasis, Elastica og Pulp til filmer som Trainspotting og designere som Fred Perry og Paul Smith. I dag ser det ut til at britpop er tilbake, og vi snakker ikke bare om den yngre Gallaghers nye album, men også om moten på høstens og vinterens catwalks.

Den tidligere frontmannen i Oasis, som nylig fortalte til magasinet Consequence of Sound at han går med en parka 24 timer i døgnet, ville være glad for å vite at ytterplagget var en del av de klærne som ble vist på moteshowet til det britiske merket Paul Smith. Parkaen ble imidlertid presentert på en mer sofistikert måte ved å kombinere den med en brun dress, marineblå skjorte og trendy, hvite joggesko. Vi kaller looken en halv Gallagher og en halv Brett Anderson fra Suede.

Paul Smith H/W17 © Peter White/Getty Images
Paul Smith H/W17 © Peter White/Getty Images 
Burberry H/W17 © Victor Virgile/Gamma-Rapho/Getty Images
Burberry H/W17 © Victor Virgile/Gamma-Rapho/Getty Images 

Hvis Blur er mer din stil (det vil si litt mer 60-talls-mods og 80-talls-casual), kan du hente inspirasjon fra Burberrys moteshow. Den karakteristiske trenchcoaten ble holdt fresh ved å kombinere den med rene, hvite skjorter, chinos, argylemønstrete sokker og en rutete caps. Vi kan helt klart forestille oss en ung, melankolsk Damon Albarn ha på seg dette. Hvis du vil gå for en mer voksen stil, kan du la deg inspirere av Patrick Kahlo som kombinerer en kamelfarget frakk med skjorte, jeans og hvite sneakers – med denne klassiske kombinasjonen blir det aldri feil!

Stjel stilen