Trendrapport

Moderne retro

Hvorfor lar vi oss inspirere av nostalgi? Fordi den er mer aktuell enn noensinne denne sesongen.
Prada H/W17 © Catwalking / Getty Images			Lemaire H/W17 © Catwalking / Getty Images
Prada H/W17 © Catwalking / Getty Images Lemaire H/W17 © Catwalking / Getty Images 

Litt melankoli à la «A Single Man», den preppy looken fra «Den talentfulle mr. Ripley» og nonchalansen til Patrick Bateman i «American Psycho» – alle tre filmene skrev stilhistorie. De sammenfatter i samme slengen dagens fokus på fortiden – en trend som vi kaller «moderne retro».

Pertentlige dressjakker med femtitalls-sjarm, chunky strikkeklær og ullbukser kombinert med bredskuldrede 80-tallsfrakker er en miks som utstråler en fascinerende og avvæpnende ærlighet. Og forøvrig også en overraskende modernitet.

Prada har for eksempel referanser til 70-tallet: jakke med belte og bukser med pressefolder, loafers og alpelue – alt sammen i dempede farger. De som synes det blir litt vel mye italiensk retrofinesse, kan finne et mer avslappet alternativ hos Christophe Lemaire: løstsittende korte jakker i beige og brune fargetoner, med genser i svart og mettet grønt innenfor, vide bukser og robuste boots – stilsikkert og classy for både jobb og fritid.

Giovanni Dario Laudicina © Melodie Jeng / Getty Images
Giovanni Dario Laudicina © Melodie Jeng / Getty Images 
Jonathan Yee © Melodie Jeng / Getty Images
Jonathan Yee © Melodie Jeng / Getty Images 

Og hvordan ser fortiden ut i nåtidens hverdag? Stilen hos Giovanni Dario Laudicina, som også skriver for Vogue Hommes, er retro-urban: Han kombinerer på mesterlig vis elementer lånt fra 70-tallet (pologenser og skinnjakke) med vide japanske chinos og røffe boots. Stylisten Jonathan Yee komplementerer derimot svart på svart med en rutemønstret statement-frakk. Vi kan slå fast at retro definitivt ikke hører fortiden til.

Stjel stilen