Trendrapport

Gi honnør til militærstilen

Den actioninspirerte stilen erobrer både slagmarken og catwalken. Finn ut hvordan du kan kle deg i militærtrenden denne sesongen.
&copy Zalando
© Zalando 

De militære har lenge trengt seg inn på trendens territorium. Med tanke på kamuflasjemønsterets uavbrutte utholdenhet på catwalker og det udiskutable faktum at khaki og olivengrønn er en viktig del av fargepaletten denne vinteren, er det nesten ikke noen vits i å kalle militærstilen en trend lenger. Det er et moteuttrykk som alle kan inkorporere i garderoben.

Det er enkelt å erobre militærmoten, uavhengig av hva slags stil du har. For dem som foretrekker litt penere klesplagg, bør du absolutt investere i et par skreddersydde plagg. Prøv vide jakker i tradisjonelle materialer med lær- og skinndetaljer. Det er enkelt å blande alt fra losjakker til pilotjakker med trygge plagg som flettestrikkede klær, gammeldagse rutemønstre og arbeidsklær i bomull og vattert stoff hvis du vil gi stilen din en gammeldags vri. Gjør antrekket komplett med et par solide sko, men sørg for at de er godt laget. Da holder de lenge, akkurat som militærtrenden.

Hvis du ikke vet så mye om militærstilen, anbefaler vi at du investerer i et par utprøvde plagg som har påvirket moteverdenen i lang tid siden de først ble tatt i bruk på slagmarken. Gå for de helt grunnleggende plaggene, for eksempel bomberjakken, den pålitelige duffeljakken, khakibukser eller alt med kamuflasjemønster, og kombiner og match dem med din personlige stil.

Hvis du derimot er en stilveteran, kan du ta militærstilen din opp på et nytt nivå ved å legge til litt broderi og lappverk. Dette var et tilbakevendende tema på alle catwalkene denne sesongen, fra Dries Van Noten og GUCCI til Saint Laurent.

Ikke kjør deg fast i detaljene. Vær fryktløs! Du kan også mestre denne trenden med en litt mer uformell tilnærming. Kombiner ganske enkelt en cargojakke i den rette grønnfargen med en helt hvit t-skjorte og et par robuste jeans, og fullfør antrekket med favorittskoene dine. Dette er en garderobekrig du kommer til å vinne, uansett hva du kjemper for.