Sneaker Icons

Svart og gul

Vans SK8-Hi har tatt markedet med storm. De er like populære blant menn og kvinner, og vi er derfor glade for å kunne presentere dem i vår Sneaker Icons-serie.

Den originale Vans SK8-Hi-silhuetten ble skapt i 1976. Forgjengeren var Vans Style 38, som var en enkel og høy versjon av Old Skool. Imidlertid manglet det en liten, men viktig detalj. Nemlig ankelbeskyttelse. Vans SK8-Hi rettet på denne mangelen og tilførte en etterlengtet polstring for å sikre og beskytte anklene til skaterne. I tillegg ble Jazz-stripen lagt til for at modellens estetikk skulle skille seg fra konkurrentenes.

Vans Sk8-Hi kom opprinnelig i tre markante farger: marineblå, gyllenbrun og rustrød. Trendsetterne på 80-tallet brukte ofte sko med forskjellige farger. Vans så potensialet i dette og solgte skoene individuelt slik at denne trenden kunne realiseres av den voksende tilhengerskaren. Dette var også nyttig for skatere, som ofte slet ut én sko på grunn av triksene de stadig repeterte. Dermed kunne de kjøpe én og én sko i stedet for et par hver gang.

Artisten Big Sean opptrer på Power 106 Presents Powerhouse i Honda-senteret 3. juni 2016 i Anaheim, California. <br/>&copy Leon Bennett / WireImage
Artisten Big Sean opptrer på Power 106 Presents Powerhouse i Honda-senteret 3. juni 2016 i Anaheim, California.
© Leon Bennett / WireImage
 
Justine Lee poserer med Vans-sko før Louis Vuitton-showet på Place Vendome i forbindelse med moteuken i Paris SS17 den 5. oktober 2016. &copy Vanni Bassetti / Getty Images
Justine Lee poserer med Vans-sko før Louis Vuitton-showet på Place Vendome i forbindelse med moteuken i Paris SS17 den 5. oktober 2016. © Vanni Bassetti / Getty Images Vans SK8-Hi fortsetter å være en populær «beater»-sko, det vil si en modell du velger for komfort, men uten å miste fornemmelsen av form. De nye samarbeidene som lanseres av det California-baserte merket, med innovatører som Big Sean som salgsrepresentant for merket, sørger for at sneakeren holder seg moderne og relevant. For ikke å snakke om alle streetstyle-bildene av influencers fra hele verden som bruker de ikoniske skoene. I årenes løp, og ettersom populariteten til Vans har fortsatt å stige, er det kommet mange nye versjoner av disse legendariske skoene. Fra nedtrimmede, glidelåsbaserte, vanntette vinterutgaver til det nylig inngåtte samarbeidet med The North Face og Knøttene.

Skinnutgaven av Vans Sk8-Hi skaper fortsatt bølger nesten 40 år etter at den så dagens lys, og er den perfekte gaven for de som elsker minimalistiske sneakers. Har du et lekent barnesinn, er Knøttene-versjonen av Vans SK8-Hi, en sikker vinner. Disse er også en perfekt gave til kjæresten, for hvem har ikke lyst å feire jul med Charlie Brown, Snoopy, Patty og Shermy?

Våre favoritter