Sneaker Icons

Survival of the Fastest

Gjenoppdag den ikoniske Saucony Jazz og dens oppdaterte New York maraton-inspirerte silhuett, Saucony DXN.

Nostalgiske løpere

Om du vil fremstå som en seriøs sneakersamler, må du være klar over viktigheten av nostalgi. Og ingenting gjør oss så blanke i øynene som svisjet på en original Nike Cortez, håndverket som er lagt ned i en New Balance 574-silhuett eller 80-tallsestetikken til adidas EQT-serien. Alle disse sneakers er nå så inkorporerte i street-kulturen at det er lett å glemme at de i sin tid ble lansert utelukkende med tanke på idrettsprestasjoner.

Ta for eksempel Saucony Jazz. Denne klassiske silhuetten ble utviklet i 1981 av den respekterte fotterapeuten Dr. Frank Santopietro. Han ønsket å skape en lett løpesko med forbedret balanse som ville gi løpere et fortrinn over konkurrentene.

Newzealenderen Rod Dixon vinner NY-maraton, New York, New York, 23. oktober 1983. (Foto Allan Tannenbaum / Getty Images)<br /><br/>Lower Manhattan i skumringen med tvillingtårnene World Trade Center, New York City, 1983. (Foto Alfred Gescheidt / Getty Images)
Newzealenderen Rod Dixon vinner NY-maraton, New York, New York, 23. oktober 1983. (Foto Allan Tannenbaum / Getty Images)

Lower Manhattan i skumringen med tvillingtårnene World Trade Center, New York City, 1983. (Foto Alfred Gescheidt / Getty Images)
 Tidlig suksess

Modellen første fremgang kom i 1983, da en løper fra New Zealand, Rod Dixon, blåste konkurrentene av banen i New York City maraton. Han fullførte på den gnistrende tiden 2:08:59, som førte Saucony inn i rampelyset. For å hedre Rod Dixons publisitetsskapende prestasjon , lanserte Saucony en oppdatert versjon av Saucony Jazz . Saucony DXN har en oppdatert pustende netting, en senket hæl og et mer komplekst dempesystem med en EVA-midtsåle.

Sole Music

Saucony har beholdt sin stilling som en av de best presterende løpeskoene på markedet. Saucony Freedom, Saucony ISO og Saucony Kinvara er fremdeles på plass og holder tritt med (lette) tungvektere fra adidas og Nike. Og på samme måte som disse to kompromissløse prestasjonleverandørene , har også Saucony beveget seg inn i livsstilsmarkedet. Nylige samarbeid med prestisjefylte streetwear-boutiques som White Mountaineering og Atmos har gitt Saucony-merket et ytterligere løft. Og med den nylig lanserte veganske versjonen av sin mest klassiske silhuett, fortsetter Saucony å levere moderne design til et publikum som nå har kunnskap om Sauconys etiske verdier.

Våre favoritter