Sneaker Icons

adidas Forum

Den ikoniske basketballskoen fra adidas som nesten revolusjonerte hele sneakerkulturen.

Det er 1984. Madonnas hit "Holiday" drønner fra ghettoblasterne, walkmans og biler med nedrullede vinduer. Apple har akkurat lansert sin banebrytende Mac og adidas, den tyske sportstøygiganten, har akkurat sluppet den ikoniske modellen Forum. Det er forandring i luften, som man sier.

Etter suksessen med Pro Model og den enda mer populære lave modellen, adidas Superstar (også kalt "Shell Toes"), var det neste store steget i basketballverdenen lanseringen av den innovative adidas Forum. Denne gangen brukte de samme navn både på den høye og den lave utgaven. Begge var utstyrt med en splitter ny ankelstropp og konstruert av vakkert naturskinn. Modellen ble raskt tatt i bruk av en rekke NCAA- og NBA-basketspillere, og ble kjent for sin komfort, stabilitet og design.

Ca. 1985: Mark Alarie, forward på Duke Universitys Blue Devils (Foto: Duke University/Collegiate Images/Getty Images)
Ca. 1985: Mark Alarie, forward på Duke Universitys Blue Devils (Foto: Duke University/Collegiate Images/Getty Images)
1984: University of North Carolinas Michael Jordan, spiller nr. 23, på banen. (Foto: Focus on Sport/Getty Images)
1984: University of North Carolinas Michael Jordan, spiller nr. 23, på banen. (Foto: Focus on Sport/Getty Images)

Spesialister på parketten, slik som Mark Alarie og Mark Macon, hadde sterk tro på modellen og brukte adidas Forum gjennom hele sesongen. Overraskende nok brukte til og med shooting guard Michael Jordan adidas Forum i sin første sesong, og ønsket å skrive kontrakt med merket. Tenk hva som ville skjedd hvis Mike hadde gått til adidas?

adidas oppdaterer regelmessig sine vintagemodeller med ny teknologi. Noen ganger påvirker disse endringene modellens design - som når det nyskapende tydelig vises frem, slik som med Stan Smith Boost eller den nye Crazy 8. Andre ganger vil adidas forsikre seg om at endringene ikke påvirker den generelle estetikken og at forbedringen ikke er synlig. For adidas Forum er den nye lave modellen helt i samsvar med originaldesignet, mens Forum Mid har fått en Bounce-mellomsåle for å gi ekstra støtdemping.

Den ikoniske adidas Forum har nå utviklet seg fra å kun være en basketsko til å få en estetikk som også er klar for gaten. Så ta inn litt av 80-tallets karakteristiske selvtillit med et par adidas Forum rett fra det banebrytende tiåret.

Våre favoritter