Flashback

Buddy Holly og nerdestilen

På 1950-tallet viste en gutt fra Texas oss at en nerd godt kan være en rockestjerne. Eller var det motsatt? Slik kan du få Buddy Hollys nerdete rockestil i 2017.
© Michael Ochs Archives/Getty Images
© Michael Ochs Archives/Getty Images 
© Bryan Bedder/Getty Images
© Bryan Bedder/Getty Images 

Man kan godt si at den amerikanske sangeren og låtskriveren Buddy Holly forandret musikken for alltid i de seksten korte månedene mellom hans første internasjonale hit og hans altfor tidlige død i en alder av 22. Musikken døde kanskje 3. februar 1959, men hans bidrag til rocken forblir tidløst. I dag betraktes han ikke bare som en musikklegende, men også som et stilikon.

Nesten 60 år etter sin død fortsetter Holly å påvirke moten – han var tross alt det originale rockenerdikonet. Og ja, vi kan kalle stilen hans ikonisk, der han klimpret i vei på sin Fender Stratocaster-gitar i en pen dress og Oxford-skjorte eller i en tykk strikkegenser med V-hals og chinos (beige, selvfølgelig). Og de tykke brillene? De må helt klart være den mest særegne delen av sangerens udødelige nerdestil. Holly var den første rockestjernen som gjorde det kult å bruke briller på scenen og banet veien for Elvis Costello, Elton John og Weezers Rivers Cuomo.

Biblioteket er åpent

Det var Cuomo som relanserte nerderockstilen og store, sorte briller for en ny generasjon fans da han sang «Woo-ee-oo, I look just like Buddy Holly» i 1993. Og han så akkurat ut som Buddy Holly i en beige cardigan og et stripete slips i rødt og blått.

Cuomos mer uformelle enn pene hverdagsstil er et prakteksempel på hvordan man kan se ut som en nerd i 2017. En stripete genser eller en t-skjorte med trykk, en enkel hettegenser og et par khakibukser er alt du trenger. Dette er en komfortabel stil som er perfekt hvis du skal henge på biblioteket eller utvikle og prøve ut nye stiler på kontoret.

I tillegg til de tykke brillene, er et annet viktig tilbehør en skulderveske i skinn i en nøytral, nedtonet farge, som mørkebrun eller olivengrønn. Denne er det perfekt å ha tegneserieblader i eller en splitter ny Nintendo Switch. Ta på deg et par komfortable treningssko med borrelås eller et par høye Converse for å fullføre stilen, akkurat som David Tennants gutteaktige utgave av doktoren i den britiske kultserien «Doctor Who».

Nå ser også du ut som Buddy Holly, selv uten de store, tykke brillene … woo-ee-oo!

Få looken