Editor's Cut

Dun på en ny måte!

En sølvfarget dunjakke gir inspirasjon til en futuristisk streetwearlook.

Dunjakken er fremdeles førstevalget når temperaturen begynner å falle. Jakken ble oppfunnet av Eddie Bauer, et navn som nå er synonymt med utviklingen av yttertøy. Bauer fant ut at det russiske militæret hadde eksperimentert med dunfjær, dog med varierende grad av suksess, og var lysten på å teste det ut selv. Han hadde de samme problemene – fjærene samlet seg i bunnen av jakken. Han lanserte et stikksømsystem for å holde isoleringen intakt over hele plagget. I 1936 begynte Bauer å selge den nye oppfinnelsen sin.

«For meg føles det som om denne perioden i motehistorien er det vi pleide å se i science fiction-filmer som «fremtiden». Jeg liker å ta disse omarbeidede silhuettene for å skape en fornemmelse av det femte element.» Bernard Burton-Koomson, Influencer Marketing

I dag er dunjakkene i høy grad en fast del av vintergarderoben for begge kjønn. Vår kollega Bernie B skaper enkelt et outfit som passer for vinterens streetwearlook. Bernie har fikset den metalliske finishen til Cheap Monday-jakken med smart bruk av monokrome toner. Bernie komplementerer med dristige tilbehør som gir looken en autentisk følelse. De hvite sokkene og de nye Nike Air Max 97 forsterker den moderne estetikken.