Trendrapport

Striper er tingen

Moten er grafisk denne sommeren, og striper leder an.
&copy Zalando
© Zalando 

I år er alle typer striper populære, enten de er vertikale, horisontale eller asymmetriske. Striper var å se på catwalken for våren/sommeren 2017 i alle mulige variasjoner. Mønsteret er flatterende og passer til bruk i de fleste sammenhenger, som for eksempel til sjøs eller på skolebenken.

Striper har en lang motehistorie: Den Breton-stripede skjorten har hatt en spesiell posisjon i motebildet helt siden midten av 1800-tallet da den var uniformen til den franske marinen. Mindre enn 100 år senere ble Coco Chanel forelsket i skjortens minimalistiske stil da hun var på ferie på den franske rivieraen – og resten er historie!

Denne sesongen valgte flere designere grafiske striper som sitt foretrukne mønster. Balenciaga og Alexander Wang hentet inspirasjon fra herreklær og viste skjorter med myke striper i sin SS17-kolleksjon. Lanvin kombinerte en stripete smokingjakke med bukser med store striper, og Proenza Schouler viste blokkformede striper på en rekke kjoler, skjørt og pelsjakker.

Striper er også en favoritt blant kjendiser: Katie Holmes, Emma Stone og Vanessa Hudgens er alle tilhengere av kombinasjonen stripete skjorte og jeans.

Plagg med striper er enkelt å inkludere i sommergarderoben ettersom det er en stil som passer for alle. Hvis du er dristig, kan du gå for striper i forskjellige bredder fra topp til tå. Og hvis du ønsker deg en mykere tilnærming til trenden, kan du velge en Breton-stripete skjorte til et denimskjørt eller jeans. En søt stripete genser og et par strekkodefargede høye hæler gir deg en diskré variant av stilen.

Få looken