Trendrapport

Soft Volume

Ny sesong, ny silhuett. Denne gangen er det plagg av myke materialer og vide snitt som slår an tonen.
Street Style Sydney © Christian Vierig/WireImage via Street Style Sydney © Christian Vierig/WireImage via / Sonia Rykiel F/W17 © Estrop/Getty Images
Street Style Sydney © Christian Vierig/WireImage via Getty Images / Sonia Rykiel F/W17 © Estrop/Getty Images

Langsommere mote

Finnes det fortsatt noe slikt? Ja visst! Dette kalles «Soft Volume». Merker som Max Mara, Jil Sander og Sonia Rykiel setter ned tempoet i en vanligvis stresset hverdag med deres fokus på komfort i slow motion: med mye volum, behagelig XL-strikk og myk silke. For Sonia Rykiel var den franske kunstneren Niki de Saint Phalle en inspirasjonskilde. Utflytende silhuetter og overdimensjonerte proporsjoner preget hennes verk, som nok er noe mer fargeglade enn dagens fargepalett. Fargene denne sesongen er langt roligere og mer diskret, med fokus på beige, pastellrosa og blågrå.

Styling

Vi bruker grovmaskede strikkeplagg over store bukser kombinert med luftige bluser og flate sko. Alt sammen er litt for posete, og litt for langt. Proporsjonene glir over i hverandre, akkurat som grensene mellom maskulinitet og femininitet. Men selv med så liten «figurnærhet», sørger rysjer og myke volanger på bluser og strikkede plagg for et kvinnelig touch. Hva med accessories? De vil bare gjøre looken «overlesset». Litt sminke og en løs og ledig frisyre er mer enn nok.

Shop stilen