Trendrapport

Pastellfargenes kraft

Moteverden ønsker pastellfargene velkommen som sesongens foretrukne farger.
Mansur Gavriel © Fernanda Calfat/Getty Images | Miu Miu © Pascal Le Segretai/Getty Images
Mansur Gavriel © Fernanda Calfat/Getty Images | Miu Miu © Pascal Le Segretai/Getty Images 

Noen ganger kan moten være forutsigbar (blomstermotiver om våren, skotskrutet om høsten osv.), men ofte skjer det noe uventet. Et godt eksempel på dette er vinterpasteller. Ja, de dempede fargene blir tradisjonelt mer forbundet med våren eller kjolene til brudepiker. Denne sesongen er de myke fargene alt annet enn sarte og forsiktige.

Det er riktignok ikke første gang vi ser pastellfargene krydre høstens og vinterens moteshow, men de har sjelden vært mer markant enn nå. Hos Mansur Gavriel, accessoires-merket fra New York, har man presentert sin første kleskolleksjon med blant annet en lyserosa pufferjakke, et lavendelfarget skjørt og – vår personlig favoritt – en oversized ullkåpe i babyblått.

Miu Miu har alltid hatt fokus på det humoristiske og feminine, noe som har gjort det til favorittmerket for de som liker lekfulle plagg med innebygd flørtefaktor. Merkets høst- og vinterkolleksjonen 2017 sikter seg inn på gruppen mellom voksne og unge damer ved å presentere 70-talls inspirerte klær i pastellfarger – fra blekgrønne sjåførluer til en myk, lysegul kåpe og en rosa paljettkjole båret av skuespiller Elle Fanning.

Elle Fanning © Pierre Su/GC Images
Elle Fanning © Pierre Su/GC Images 
Erika Boldrin © Christian Vierig/Getty Images
Erika Boldrin © Christian Vierig/Getty Images 

Hvis ikke du har funnet noe i pastellfarge denne sesongen, er det ennå tid. Og hvis du ønsker mer inspirasjon om hvordan du skal bruke disse dempede fargetonene, kan du bare se hva den italienske motebloggeren Erika Boldrin sier. Hun markerte seg sterkt under moteuken i Milano i en mintgrønn button-down-skjorte, blazer og veske, som hun kombinerte med lyseblå dongeribukser. Budskapet her er at hvis du skal prøve deg på denne trenden, skal du ta skrittet fullt ut. Det er ikke noe å lure på .