Trendrapport

Klart for skinn!

Velkommen til The Matrix! Den nye heldekkende skinn-looken bringer tankene hen på science fiction-klassikeren av samme navn med Carrie-Anne Moss, alias Trinity.
Saint Laurent H/V17 © Peter White / Getty Images
Saint Laurent H/V17 © Peter White / Getty Images 

Den som tror at komplette antrekk i svart skinn er forbeholdt den nevnte rollefiguren samt hardrockere og folk som frekventerer fetisjklubber, må snarest tro om igjen. I vinterkolleksjonene sine gjorde nemlig designerne til Saint Laurent, Bottega Veneta og Jil Sander utstrakt bruk av det edle materialet og staket ut kursen for en ny image: Mens Anthony Vaccarello beholdt den frekke stilen med korte skinnkjoler kombinert med høye støvler – eller til og med forsterket den – viste Tomas Maier og Rodolfo Paglialunga klær som like gjerne kunne vært brukt i en tradisjonell kontorjobb. For eksempel et glinsende skinnantrekk med overtoner fra 40-tallet eller en bredskuldret skinnblazer til en vid bukse. Og som om ikke det var nok: Også hos Calvin Klein (cowboy-stil), Valentino (viktoriansk), Proenza Schouler (drapert) og Haider Ackermann (maskulin) gikk det i skinn.

Bottega Veneta H/V17 © Estrop / Getty Images
Bottega Veneta H/V17 © Estrop / Getty Images 
Jil Sander H/V17 © Estrop / Getty Images
Jil Sander H/V17 © Estrop / Getty Images 

Nå nøyer vi oss altså ikke bare med den obligatoriske bikerjakken og støvlene, men fyller friskt ut mellomrommet med bukse eller skjørt i skinn. På samme måte som for enhver monokrom look motvirker også her visuell variasjon et ensformig inntrykk. Til den matte skinnbuksen kan man godt bruke lakkpumps, og til det supermyke blyantskjørtet går det fint med en vinylbluse.

Modell Marianne Fonseca © Timur Emek / Getty Images
Modell Marianne Fonseca © Timur Emek / Getty Images 
Street Style Paris © Matthew Sperzel / Getty Images
Street Style Paris © Matthew Sperzel / Getty Images 

Disse to storbydamene viser hvor kul den gjenopplivede Matrix-looken virker utenfor filmlerretet og catwalken. Den brasilianske modellen Marianne Fonseca følger på overbevisende måte i fotsporene til Carrie-Anne Moss med lang skinnvest til lakkbukse, platåsko og mørke solbriller. I Paris ser man nå selv den uunnværlige trenchcoaten i lakkskinnutgave. Dette gir klassikeren nytt liv i tillegg til at den er temmelig praktisk når det regner.

Våre favoritter i skinn