Trendrapport

Cut!

Fra kulotter til carrot pants: sesongens fineste jeansmodeller passer perfekt for enhver anledning.
Camille Charrière © Christian Vierig/Getty Images                                               A.P.C. H/W17 © Estrop/Getty Images
Camille Charrière © Christian Vierig/Getty Images                                               A.P.C. H/W17 © Estrop/Getty Images 

Det er nesten umulig å snakke om trender når det gjelder denim. Kultstoffet har vært et fast element i motebildet nesten så lenge man kan huske. Det suverene favorittplagget er likevel alt annet enn kjedelig, akkurat som Game of Thrones. Mens skinny-silhuetten tar farvel, er det disse modellene som legger beslag på den renommerte jeans-tronen:

Cool-otte: Endelig mer plass!

Kulottene har hittil ikke vært noen favoritt blant menn. Kanskje varianten i denim kommer til å ha mer suksess? Uansett synes vi at kombinasjonen av vide, kortere bukseben og høy midje er utrolig tiltrekkende – særlig sammen med en smal topp og støvletter med hæler. På denne måten virker den voluminøse formen sterk og samtidig feminin. Denne sesongen er det den tradisjonelle stone-washed-looken som gjelder. Hos A.P.C. (se bildet øverst til venstre) var den kombinert med jeansskjorter eller -jakker med mørkere vask.

Straight: Den rette klassikeren

På grunn av dens passform – opptil hoften og med rette ben – ble straight leg jeans også kalt for “mom jeans” på 90-tallet. Like populært den gang som nå: Levi’s 501 (se Camille Charrière, bildet øverst til høyre). Denne modellen gir ikke akkurat et smalt inntrykk. Derfor bør toppen puttes ned i buksen eller maksimalt rekke like over linningen. Det er en god idé å bruke høyhælte sko sammen med denne buksen, ellers kan silhuetten fort virke litt for maskulin. Når det gjelder buksebena derimot, er alt lov: De kan henge over skoene, brettes opp eller klippes av ved anklene.

Eleonora Carisi © Christian Vierig/Getty Images
Eleonora Carisi © Christian Vierig/Getty Images 
Hilary Rhoda © Matthew Sperzel/Getty Images
Hilary Rhoda © Matthew Sperzel/Getty Images 

Carrot pants: vitamintilskuddet for et feminint utseende

Heller ikke denne denim cut’en er ukjent: Så sent som 80-tallet var carrot jeans populært. Den gangen var buksene vide rundt hofta, mens den nye varianten sitter litt trangere. Den midjehøye passformen og de smale buksebena understreker den feminine figuren. Særlig når man satser på en look à la Eleonora Carisi (bildet øverst til venstre) med høyhælte sko og skjorten i linningen slik at midjen kommer til sin rett. En XL-genser og sneakers passer også godt.

Patchwork: noe nytt i jeans-familien

Med den såkalte deconstructed denim, som vist av Public School i New York for eksempel, er det slutt på ensfargede stoffer. Her er buksebena satt sammen av forskjellige tekstiler med ulik vask (se Hilary Rhoda, bildet øverst til venstre). Som regel ligger sømmene mot utsiden og faldene er åpne, noe som gir et uferdig look. Et hyggelig pluss: De to ulike nyansene gjør at bena virker smalere – forutsatt at stoffdelene settes sammen loddrett.

Våre denim-favoritter denne sesongen