Stjel stilen

Tamu McPherson

Som en av de første streetstyle-fotografene, er Jamaica-fødte Tamu også selv glad i å prøve ut forskjellige stiler. Her tar hun for eksempel strekkbuksene fra skibakken ned på gateplan.
© Jacopo Raule/Getty Images
© Jacopo Raule/Getty Images 

Da Tamu McPherson i 2006 begynte å fotografere kule looks på gatene hjemme i Milano, var det nåværende streetstyle-fenomenet enda et nytt fenomen. I dag er 40-åringen en av de absolutte ikonene på dette området. Det skyldes utvilsomt hennes livlige stil. «Det er ikke akkurat så lett å overse meg: Jeg synger ut, jeg er livlig, og jeg liker farger,» sa den tidligere New York-advokaten i et intervju, med en treffende karakteristikk av seg selv.

Av yrkesmessige årsaker er hennes look preget av aktuelle trender, som Tamu kombinerer med de basisplaggene hun liker best. Blant dem finner vi jeans, skjortebluser og statementkåper, for eksempel som den overdimensjonerte blå- og hvitrutete kåpen. Trendfaktoren besørges av ultramarineblå strekkbukser (stikkordet er retro-ski), som hun kyndig trekker over hælene på de pepitarutete skoene fra Altuzarra – en av hennes favorittdesignere. Et antrekk helt etter Tamus motto: «Jeg liker å prøve forskjellige stilretninger. På denne måten forblir mote interessant for meg.»

La deg inspirere av looken til Tamu McPherson