Flashback

Elizabeth Taylor og badedrakten

La deg inspirere av den ikoniske skuespilleren og gå for en badedrakt denne sommeren. Taylor er bevis på at den klassiske badedrakten er glamorøs og aldri vil gå av moten.
Elizabeth Taylor i Suddenly, Last Summer, &copy John Kobal Foundation / Getty Images
Elizabeth Taylor i Suddenly, Last Summer, © John Kobal Foundation / Getty Images 
Selena Gomez, &copy Josiah Kamau / Getty Images
Selena Gomez, © Josiah Kamau / Getty Images 

Hvis du fremdeles mener at bikinien troner øverst som det mest sexy badeantrekket, bør du ta en titt på det ikoniske badedraktøyeblikket fra Suddenly, Last Summer fra 1959. Selv i svart-hvitt ser Elizabeth Taylor strålende ut. Kontrasten mellom den brune huden og den hvite overdelen ser fantastisk ut – ikke rart at bildet har tålt tidens tann. I filmen spiller Taylor Catherine Holly som, mens hun er på ferie i Europa, blir spurt av fetteren sin, Sebastian Venable, om hun kan ha på seg en forførerisk, hvit badedrakt som lokkemiddel for å tiltrekke potensielle elskere til ham. Taylor oppnår suksess på verst mulig måte. Filmen – som ble promotert med skjønnhetens sex-appeal – ble en stor suksess, og skuespilleren fikk sin tredje Oscar-nominasjon og sin første Golden Globe for beste kvinnelige skuespiller.

Strandbabes

Badedrakten har lenge trollbundet allmennheten, og Taylor var ikke den eneste som hadde minneverdige øyeblikk i en slik en. Hvem kan vel glemme Bo Derek som kom opp fra havet i en hudfarget badedrakt i 10, eller Pamela Anderson som løp på stranden i en rød variant med høy skjæring i Baywatch? Badedrakter er like forførende som bikinier, og kanskje enda mer også, siden de overlater enda litt mer til fantasien. Og de har utviklet seg mye i tiårene etter Taylors hvite variant.

Selv om retro badetøy er populært for øyeblikket, er det mange typer å velge mellom. Du har versjoner av den klassiske silhuetten som ble brukt av Taylor, men det finnes også løsninger med utskjæringer, omslagsdetaljer eller stropper med en moderne vri. Det finnes rett og slett noe for enhver smak.

Og selv etter at du har kommet hjem fra en ferie i sydligere strøk, betyr det ikke det at du trenger å legge bort badedrakten. Gjør som Selena Gomez og bruk badedrakten som en body. Sangeren gjorde en klassisk, hvit badedrakt om til en topp og kombinerte den med en jeansshorts, semskede støvletter og en fløyelsblazer. Eller bruk badedrakten sammen med et tettsittende skjørt og høye hæler. Dette er bare to av måtene du kan bruke badetøy på under kaldere forhold.

Så legg bort bikinien og invester i en badedrakt som er minst like glamorøs, sexy og komfortabel.

Våre favoritter