True Originals

Bli kjent med Gigi Hadid

Verdens mest etterspurte modell tar bladet fra munnen.
© Getty Images
© Getty Images 

Det er lett å tro at du vet alt som er å vite om Gigi Hadid. I gjennombruddsåret vant den blonde skjønnheten prisen 2016 International Model of the Year under British Fashion Awards, returnerte til catwalken som en Victoria’s Secret-engel, ga ut kolleksjoner med Tommy Hilfiger og Reebok og fikk hele 16 millioner Instagram-følgere. Når en jente er så etterspurt at ansiktet hennes er så godt som overalt – plakater, TV-programmer, magasinforsider – begynner folk å tro at de kjenner henne. Men, som Hadid forklarer, det er ikke tilfelle.

«Mange ganger sier folk at de gjerne vil vite hva jeg synes, men det vil de egentlig ikke», sier modellen. «De bryr seg egentlig ikke og gir deg ikke muligheten til å si hva du synes. Du får et klipp på to sekunder, og hvis du ikke sier noe helt perfekt, blir det kjent over hele verden.»

© Reebok
© Reebok 
© Getty Images
© Getty Images 

Det å være en av verdens mest berømte personer i retweetenes gullalder er ikke enkelt, sier Hadid, som ser strålende ut idet hun går ut på scenen for en paneldiskusjon i forbindelse med #PerfectNever-kampanjen hennes for Reebok – selv etter å ha hatt en intens boksetreningsøkt med trener sin, Rob Piela fra Gotham Gym. I tråd med kampanjens budskap om selvtillit og styrke samlet Hadid noen venner, inkludert skuespillerne Lena Dunham, Zoe Kravitz, og Ruby Rose, for en samtale om autentisitet, helse og hvordan man blir mer menneskelig.

Gigi i New York, be #PerfectNever / © Reebok
Gigi i New York, be #PerfectNever / © Reebok 

Etter diskusjonen avslører Hadid at hemmeligheten bak suksessen – og den sunne fornuften – kommer fra å være takknemlig («Det betyr utrolig mye for meg når noen sier at de hadde en god opplevelse av å jobbe med meg», sier hun, «og at det betyr mer enn bildene.») og en gruppe støttespillere som består av moren Yolanda, og kvinner som Dunham. Det er en forfriskende normal side av livet som hun ikke deler så ofte. «Verden får ikke se når jeg og Lena møtes på FaceTime og hun snakker i tre timer og gjør at jeg føler meg bedre», forklarer Hadid. Det er disse støttespillerne som hjelper henne med å håndtere stresset i forbindelse med berømmelsen, som anonyme nettroll og de slemme kommentarene deres.

© Getty Images
© Getty Images 
Folk synes man skal være mye mer enn en modell

«Uansett om du legger ned en bevisst innsats for ikke å la det påvirke deg, så gjør det det», sier hun, noe som er grunnen til at hun i 2017 vil prøve å tilbringe mindre tid på sosiale medier. «Når du klarer å ta avstand fra det, kan du begynne å spørre deg selv: «Hvorfor er jeg her? Hva er budskapet mitt? Hva er jeg selvsikker rundt?» Noen ganger drømmer hun imidlertid om å legge alt bak seg. «Er det bedre å åpne en restaurant og snakke med mennesker som faktisk ønsker å bli bedre kjent med deg, og som bryr seg om hva du mener, og bare jobbe der hver dag?» spør hun. Enn så lenge blir imidlertid hennes kulinariske ambisjoner oppfylt hjemme i leiligheten, hvor hun slapper av ved å lage hjemmelaget mat til kjæresten, sangeren Zayn Malik.

Et lite arr ved siden av hennes venstre øye er en påminnelse om at selv de mest perfekte av oss har sine mangler – noe Hadid omfavner med glede. «Det handler ikke om å fokusere på hva verden synes er en ufullkommenhet, det handler mer om å fokusere på hva jeg må jobbe med for å bli bedre – uten at det gjenspeiler det jeg er usikker på», sier hun og siterer en læresetning hun lærte seg som en ung idrettsutøver – en opplevelse som er en stor del av livet hennes.

Gigi og Yolanda / © Getty Images
Gigi og Yolanda / © Getty Images 
Gigi og hennes kjæreste Zayn Malik
Gigi og hennes kjæreste Zayn Malik 

Heldigvis, sier hun, heller dagens motetrend mot en mer uformell stil i tråd med den stilen som hun utviklet som en ung olympisk volleyballspiller da hun kombinerte treningsklær med motedetaljer for å komme seg gjennom lange dager med skole og trening. «Jeg er glad for at sportsklær er i motebildet nå, ellers ville ikke jeg hatt den rette stilen», ler hun med håret satt opp i en høy hestehale og med mønstrede tights fra Reebok-kolleksjonen sin. «Jeg føler at jeg kan være mer meg selv når jeg er komfortabel.»

Denne selvbevisstheten har hun fått fra moren, som fikk henne til å stoppe med modelloppdrag da hun var 10 år for å fokusere på skole. «Hun ville at jeg skulle bli volleyballspiller og ri hester, sånn at jeg ble selvsikker på ting som ikke hadde med utseendet mitt å gjøre», sier Hadid. «Jeg måtte ha andre ting som gjorde meg selvsikker: Jeg jobber hardt, jeg er en god person, jeg er en god venn. Det er tingene man faller tilbake på når verden dømmer deg for det som til syvende og sist er meninger.»

Uansett hvordan hun blir oppfattet, er Hadid en motestjerne som ikke viser noen tegn til å falme.

Stjel stilen