True Originals

Fem minutter med Bella Hadid

Paris er aldri en dårlig idé, spesielt ikke når du skal møte den populære supermodellen Bella Hadid. Den amerikanske skjønnheten snakker om karrieren, hva folk blir overrasket over å få vite om henne, og hvorfor det er viktig å stole på seg selv.
 

Det er en stille lørdagsmorgen i Paris. Luften har fortsatt litt av nattekulden, men solen begynner å varme opp dagen. Et par morgenfugler sitter på kafé og nyter sin petit déjeuner og morgenavis. Andre bærer på baguetter og går tur med hunden. Jeg nyter stillheten og rusler nedover Rue Montmartre. Jeg passerer små butikker og historiske bygninger som Saint-Eustache, et gotisk ikon. Jo nærmere jeg kommer Forum Les Halles, som er målet mitt, desto sterkere blir kakofonien. Jeg finner raskt ut hvorfor. Foran den glassdekkede Nike-butikken står minst 50 tenåringsjenter i kø ved avsperringsbåndet, der de venter i spenning på at én av verdens mest populære modeller skal ankomme, nemlig Bella Hadid.

Den 20 år gamle skjønnheten, som er halvt nederlandsk og halvt jordansk-amerikansk, har prydet forsiden av Vogue og Jalouse, gått på utallige catwalker fra New York til Milan og vært ansiktet utad for Dior og Calvin Klein. Slett ikke verst. Denne junidagen er hun i Paris for å feire lanseringen av kolleksjonen som feirer 45-årsjubileet til Nike Cortez, og for å se på kvinnenes singel-finale i French Open. Hun sier at Nike-samarbeidet får henne til å føle seg «beæret og stolt over å få være en del av det,» fordi det fokuserer på mektige og sterke kvinner.

Det er et tema den unge modellen er spesielt opptatt av, ettersom hun lider av borreliose, en flåttbåren sykdom som fører til ledd- og hjerteproblemer. Symptomene har vært ille nok til at Hadid har gitt opp drømmen om å delta i ridning i OL. Men sykdommen definerer henne ikke. Hun har blitt mentalt sterkere og mer motstandsdyktig, og hun tror på følgende motto: «La aldri andre dømme deg.»

© Nike
© Nike 

Hadid ankommer stedet med musefletter og et helhvitt antrekk med en topp og joggebukser. Hun virker glad for å se alle som har kommet for å møte henne, og hun stopper og lar fans ta bilder mens hun klemmer og prater med dem. Hadid kommer seg endelig til den øverste etasjen, der vi setter oss ned for å snakke om karrieren, hennes særegne stil og hva hun har lært opp gjennom årene.

Jobben din innebærer at du alltid er på farten. Hva gir deg følelsen av å være hjemme?

Det beste med Paris er at jeg nå føler det er i ferd med å bli mitt andre hjem. På hotellet setter de frem bilder av familien min og ting som skal få meg til å føle meg hjemme. Jeg elsker å ha stearinlys rundt meg hele tiden. Jeg er mye alene, så jeg liker å omgi meg med ting som får meg til å føle meg mer komfortabel.

 
Vær snill mot alle du møter og gi støtte til menneskene du omgir deg med

Hva er det mest minneverdige øyeblikket du har opplevd på et fotooppdrag?

(Tenker seg om.) Kanskje da jeg tok bilder til min første italienske Vogue-forside. Jeg visste ikke at jeg skulle være på forsiden, men de fortalte meg det senere. Det skulle egentlig bare være et portrett, og så endte det opp med å bli forsiden på italienske Vogue med Steven Meisel, så det var fantastisk. Det var et svært viktig øyeblikk.

Hva er det viktigste du har lært til nå?

Vær snill mot alle du møter og gi støtte til menneskene du omgir deg med. Det finnes alltid mennesker som ikke støtter hverandre, men jeg tror alle har fått en plass på jorden for å gjøre det de vil. Det er plass til alle.

© Thaddaeus McAdams/Getty Images
© Thaddaeus McAdams/Getty Images 
Jeg elsker å smile. Jeg elsker å snakke med folk. Det er antakelig noe folk blir overrasket over når de møter meg for første gang

Hva vil folk bli overrasket over å få vite om deg?

(Smiler.) Folk sier alltid, «jøss, du er så hyggelig,» eller, «du smiler faktisk.» Det er fordi folk tror at jeg ikke smiler eller at jeg er slem fordi jeg ikke smiler på mange av bildene jeg legger ut. Jeg elsker å smile. Jeg elsker å snakke med folk. Det er antakelig noe folk blir overrasket over når de møter meg for første gang. (Ler.)

Forestill deg dette: Du har ti minutter på å kle deg til et svært viktig møte som kan forandre livet ditt. Hva tar du på deg?

Antakelig en eller annen dress. Kanskje en fin formsydd herredress. Noe stilig og friskt, men likevel enkelt og moderne.

Du kommer opprinnelig fra California. Hvordan påvirker det stilen din?

Vel, jeg har alltid kledd meg som om jeg bodde i New York, og ikke som jeg bodde i Los Angeles. Så jeg har brukt mye svart og skinn. Jeg drar til New York om sommeren, og det handler alltid om å ha på seg joggesko og være komfortabel.

Hvordan vil du beskrive stilen din med tre ord?

Jeg vet ikke. Stilen min varierer mye. Noen ganger er den enkel, men andre ganger er den ikke det i det hele tatt.

Kanskje den rett og slett utvikler seg hele tiden?

Ja. Den utvikler seg mye. Jeg tror den utvikler seg hver eneste uke. (Ler.)

© Marc Piasecki/GC Images
© Marc Piasecki/GC Images 

Du har 13 millioner følgere på Instagram. Hvordan bestemmer du deg for hva du vil dele med verden?

Jeg deler rett og slett bilder jeg liker. Jeg legger ikke ut et bilde bare fordi jeg vil vise frem antrekket, men fordi det også er et stilig og kunstnerisk bilde.

Hva gjør deg glad nå for tiden?

Oppdrag som dette gjør meg glad. Og det betyr så mye for meg og all fansen. Det er sprøtt å se hvor mange som kommer for å møte meg. Det er som en drøm. Jeg blir veldig glad når jeg kan ri på hestene mine. Være sammen med familien. Når jeg reiser hjem, selv om det bare er for en dag eller to, drar jeg rett til søsteren min, [Gigi,] for å møte henne og være sammen med mamma. Det gjør meg glad.